Masterclass Forensische Neuropsychologie

De Masterclass zal plaatsvinden op donderdag 27 & vrijdag 28 augustus. Op beide dagen zullen er colleges worden gegeven. Daarnaast zijn er voor studenten op beide dagen werkgroepen, waarbij dieper ingegaan wordt specifieke onderwerpen en/of vaardigheden.

Forensische Neuropsychologie is een relatief nieuw vakgebied dat zich bezig houdt met verschillende aspecten van het criminele brein. Denk bijvoorbeeld aan vragen rondom toerekeningsvatbaarheid bij hersenschade of neurologische aandoeningen, maar ook aan geestelijke gezondheidszorg voor mensen in detentie. Tot op heden is relatief weinig neuropsychologisch onderzoek verricht naar de forensische populatie. Daarnaast is er tot op heden ook weinig aandacht geweest voor het brein in de medische zorg voor gedetineerden. Met de Masterclass Forensische Neuropsychologie willen we een start maken om huidige en toekomstige professionals kennis te laten maken met dit specifieke veld, door dit aan te bieden aan zowel studenten als professionals.

Op de VU lopen er meerdere onderzoeken naar de forensische populatie. Ook zijn er een noemenswaardig aantal hoogleraren en professionals verbonden aan de VU met expertise op dit gebied. De colleges en werkgroepen zullen daarom voornamelijk gegeven worden door mensen verbonden aan de VU. Bevestigde sprekers zijn op dit moment onder andere: Prof. Dr. Swaab, Prof. Dr. Theo Doreleijers, Prof. Dr. Arne Popma, Prof. Dr. Erik Scherder, Prof. Dr. Gerben Meynen en Dr. Masthoff (Forensisch Psychiater en Directeur Zorg & Behandeling PI Vught).

De kosten voor studenten bedragen in totaal €80, voor twee dagen colleges en werkgroepen, inclusief lunch.
De kosten voor professionals bedragen €40 per dag (met de mogelijkheid om 1 van de 2 dagen te komen), inclusief lunch.

Bezoek onze website voor meer informatie

Top